Miphydes
Clan
Puppy plannen
Wij fokken af en toe een nestje Australian Shepherds. We gaan niet mee doen aan de hype die ons mooie ras aan het kapot maken is. Als wij fokken dan doen we dat met officieel geteste ouderdieren. We pluizen stambomen uit tot 5 generaties om zo erfelijke afwijkingen te voorkomen. Ook wachten we tot ze 3 jaar oud zijn zodat het karakter gevormd is en de teef eraan toe is om een nest te krijgen. Dat heeft namelijk veel impact op een teef. Qua lichaam maar zeker ook qua geest.
Daar denken we niet te licht over. Het welzijn van onze honden staat altijd voorop.

Wij doen ook veel aan een goede socialisatie van de puppy's. We slapen de gehele nest tijd bij de puppy's. We bieden hiermee 24/7 veiligheid voor moeder en de puppy's. We willen bereiken dat ze gewend zijn aan geluiden, de auto, andere dieren en kinderen. We nemen ze regelmatig mee naar het bos of de zandvlakte waar ze lekker los mogen lopen. Ook gaan ze mee naar de stad, de markt, een tuincentrum of wat er ook voorbij komt. We hebben thuis een grote puppy speeltuin die we wekelijks aanpassen aan de leeftijd.

Op mijn bedrijf 
 
heb ik een binnen,- en buiten speel en belevingstuin voor puppy's, daarvan maken onze puppy's uiteraard wekelijks gebruik. Hier zijn veel verschillende materialen aanwezig voor socialisatie. Voelen, zien, horen en beleven, Alles aangepast aan ras en leeftijd. Ook zijn hier verschillende dieren aanwezig zoals, pony's, kippen, geiten, eenden, konijnen, cavia's en varkens. We maken ze ook zindelijk. De puppy's krijgen rond de 7 weken een karaktertest en pas daarna gaan we samen met de nieuwe eigenaren de keuze bepalen welke puppy het beste bij de wensen aansluit. We willen graag dat ieder gezin een puppy krijgt die bij hun levensstijl past. We gunnen namelijk iedere puppy maar ook de baasjes een hondenleven lang plezier en geluk met elkaar.

Ons volgende nest wordt begin 2022 verwacht. We hebben al wat mensen op de wachtlijst waar we zeker van weten dat ze ook daadwerkelijk op een puppy van ons willen wachten.
Ik neem voorlopig geen mensen aan voor een wachtlijst en zeker geen 'shoppers'. De ervaring heeft geleerd dat 90% op meerdere wachtlijsten staat en niet kijkt naar de afkomst of fokker maar zo snel mogelijk iets wil hebben wat maar lijkt op een Aussie. Maakt niet uit waar vandaan. Er worden genoeg ( lees; veel te veel ) ongeteste Aussies of de meest bizarre kruisingen gefokt voor het geld. 
Wij doen het op onze manier. Als een teef gedekt is komt er een vermelding op de website.