Miphydes
Clan
Flashing Flojo of Clan Miphydes
Flojo
28-02-2004 ~ * 24-06-2016
Run free Flo
laatste knuffel van Henrie & Janine

Onze lieve Flo,
Ze kwam in ons leven in een roerige periode:
mijn moeder onderging chemokuren om kanker te bestrijden en wilde daarbij flink blijven bewegen om zo fit mogelijk te blijven. Nadat we een half jaar eerder plotseling afscheid hadden moeten nemen van onze vorige hond, was er nu plaats in huis en hart voor een nieuwe hond. Een maatje om met mijn moeder mee te wandelen en trainen en weer wat vrolijkheid te brengen. Hoewel ik inmiddels niet meer thuis woonde, ben ik wel betrokken geweest bij het uitzoeken, trainen en opvoeden van Flojo.
We kwamen terecht bij Henry en Janine en mochten een kijkje nemen bij de pups van Sha-De en Cruiser, die met hun 2 weekjes oud nog het meest weghadden van uit de kluiten gewassen mollen.
Desondanks viel ik meteen als een blok voor Flojo, met haar aambeeld-vormige witte vlek op haar rug. Mijn moeder was, als atletiekliefhebster, gecharmeerd van de nestnaam van Flo
(Florence Griffith, de hardloopster) en toen uit de puppytest bleek dat Flojo ook qua karakter goed bij ons gezin paste, was het een feit: Flashing Flojo of Clan Miphydes zou bij mijn ouders komen wonen!
Na de puppycursus en daaropvolgende jongehondentraining, was Flo eindelijk oud genoeg om met haar te mogen doen wat ik zo leuk vond: behendigheid! We hebben samen heel wat parcourtjes en zelfs een aantal wedstrijden gelopen. Toen ik zwanger raakte, zijn we gestopt met behendigheid, maar Flo is aan beweging nooit tekortgekomen. Lekker mee wandelen, hardlopen en fietsen met mijn ouders. Flo mocht in de zomervakanties mee kamperen, lekker wandelen in de bergen. Na het overlijden van mijn moeder in 2011 bood Flojo met haar aanwezigheid de nodige troost in huis, altijd in voor een knuffel of een wandeling. Toen ik zelf een hond kreeg, heeft Flojo hem leren zwemmen, als oude wijze dame die ze inmiddels was.
Flojo is niet altijd de makkelijkste hond geweest. Ze was niet heel gek op kleine kinderen en kon "bitchy" doen tegen andere honden. Onze eigen kindjes werden echter meteen geaccepteerd en ook onze hond Dexter hoorde wat Flojo betreft meteen bij "haar" roedel.
We hebben 12 jaar lang enorm genoten van Flojo, maar helaas was op 24 juni 2016 de koek op. Ze kon bijna niet meer lopen en in overleg met de dierenarts besloten we dat dit geen kwaliteit van leven meer was voor haar. We hebben Flojo rustig in laten slapen en haar as staat in een urn op het graf van mijn moeder; hopelijk zijn zij weer ergens samen, heerlijk aan het hardlopen.